Vyjádření ředitele DCHP Jiřího Lodra

Vážení toto zlo se jako hoax již 4 roky opakuje a šíří na sítích. Letos opět zasáhla tato zpráva mnoho přátel a mám hodně dotazů co s tím. Myslím, že nic - zlo je zlo a závist plodí takto nízké pudy. Každý dnes již ví, že TS má přesně daný postup - zapečetěné pokladničky se mohou rozpečetit pouze pod kontrolou toho, kdo jej zapečetil a proto počítání výsledku daru TS se odehrává na úřadech a zde se také pořídí protokol o výsledku. Takže, ten, kdo ví a má dobro v srdci sám zlo pozná - děkuji vám za to a za podporu díla, které je viditelné a každý pomáhá potřebným. Pěkný den na sklonku ledna. Váš Jiří Lodr, ředitel DCHP.

.

Nyní text hoaxu:

PŘISPÍVAT A NEKECAT !!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj doma!
Dnes jsem vezl docela dost vín na jednu akci přes pána z Charity Praha. Fakt docela velká objednávka, desítky kartonů a osobně vybrány vína kolem 600,- Kč za láhev. Vezl jsem to do supr ***** hotelu na Kampě. Rezervováno kompletní patro, stoly se prohýbaly jídlem a pitím (ehm, chlastem, víno tam ještě nebylo), před hotelem stál nejhůř MB. Docela jsem čuměl, v jakém stylu to bylo, Francie se může jít zahrabat. Půlka z vín šla do auta nějakým papalášům z Charity, ale to jsem neřešil.
Pak mi byly předány peníze, vše keš a já jen tak mezi řečí se při nastupování do auta venku zeptal, co je to za akci.
A hádej, hádej hadači, co tam bylo: 3., 2., 1. počítání výnosu Tříkrálové sbírky za celou Prahu.
Udělalo se mi dost šoufl a upřímně jsem měl slzy na krajíčku.
Jen ukázka, jak je mimo jiné nakládáno s vybranými penězi na rádoby bohulibé účely... To Česko je humus!!
Svině, svině a nic než svině.
Sorry, ale musel jsem se podělit, je to silné kafé. Říká se, že business je business a emoce tam nepatří, ale nejradši bych ty peníze před jejich očima spálil. Nebo je jel vrátit těm, kdo jim je, bohužel dobrovolně, dali.
Pořadatelem Tříkrálové sbírky je Charita Česká republika, a to na základě osvědčení oznámení Magistrátem hlavního města Prahy ze dne 15. 10. 2012 č. j. S-MHMP/1327710/2012 a 1340351/2012 a v souladu s aktuálně platnými právními předpisy (zejména zákon č. 117/2001 po novele č. 120/2012 Sb. O veřejných sbírkách).
Nezisková humanitární organizace Charita Česká republika je největším nestátním poskytovatelem sociálně zdravotních služeb v České republice s více než stoletou historií. Její hlavní činností je pomoc potřebným na území Česka, stále častěji se ale věnuje také zahraničním projektům. Její krédem je pomoc bližním v nouzi bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti či náboženství. Z hlediska zákona je Charita ČR církevní právnickou osobou dle Kodexu kanonického práva (kánon 312, 313). Je součástí římskokatolické církve registrované v České republice podle zákona č. 3/2002 Sb.

Youtube kanál FCH

Navštivte oficiální Youtube kanál Farní charity ČR. Kanál Youtube.